Valg af trægulv

Når du skal vælge nyt trægulv er der mange forskellige træsorter at vælge imellem. Du skal også tænke på hvad gulvet skal bruges til, er det I stuen, entréen, køkkenet eller badeværelset.

De mest almindelige træsorter er fyrretræ, ask, bøg og egetræ. Der anvendes også mahonie og teaktræ til trægulve men de er noget dyrere og ses ikke ofte.

Noget af det lidt specielle trægulv er douglasgran som kan fås I helt op til 11 meters længde, hvilket ser rigtig godt ud når det er det samme bræt der går I gennem flere rum I huset. Douglasgran minder lidt om fyrtræ I udseende og hårdhed.

Nyt_traegulv_paa_beton_300_225

Trægulv kan ligges på enten gulvstrøer, betongulv, spånplader eller bjælkelag. Trægulv sammensættes ved at det enten limes sammen eller sømmes ned til bjælkerne. Trægulv kan også fuldlimes ned til betongulv.

Hvordan det enkelte gulv skal fastgøres og tilskæres er beskrevet I læggevejledningen som altid skal følges. Læggevejledningen finder du I pakkerne sammen med gulvet. Der er også beskrevet hvormeget luft afstand der skal være ud til væggen, det er ofte omkring 8-15 mm.

Noget der er kommet mere og mere frem er hårdttræs gulv med sorte skibsfuger. Det kan være både lyst gulv som asketræ eller mørkt gulv som merbau og mahonie. Skibsfuger kan både laves hvor den er monteret som en sort gummiliste på gulvbrædderne når de kommer fra producenten eller hvor den bliver fuget I med fugepistol efter gulvet er lagt

Gulv med skibsfuger kan anvendes I badeværelset, men bliver mest brugt I opholdsrum som stue eller på værelser og giver et meget eksklusivt look.

Kontakt os gerne for en snak om hvad I kunne tænke jer.

Afslibning af gulve

Vi tilbyder også afslibning af eksisterende gulve. De fleste gulve kan slibes og det er mest fyrtræsgulve som bliver afhøvlet da det er dem der ligger i gamle huse og som på et tidspunkt er blevet dækket til med et væg til væg tæppe.

Under tæpperne finder vi ofte fine fyrtræsplanker som har været behandlet med gammeldags fernis som har gjordt brædderne helt mørkebrune men når først det kommer væk er de helt fine og lyse nedenunder.

Man snakker altid om afslibning og afhøvlning men der er ikke rigtig nogen forskel I og med det forgår med sandpapir om man kalder det slibning eller høvlning. Ved høvlning forstås et jern man føre hen over træet og som er stillet til at tage mellem 0 og 2 mm. af træet som ved en hånd høvl eller el høvl.

Men det er ikke det der sker ved gulvafslibning, der er det et stykke sandpapir der køre rundt om 2 cylindere på slibemaskinen og det bliver så sænket ned I mod gulvoverfladen som derved begynder af slibe I overfladen.

Når vi starter på at slibe et gulv sker det, alt efter hvordan gulvet ser ud med papir korn 24. Der er også noget der hedder korn 16 men det er meget groft og laver dybe ridser ned I gulvet som så skal slibes væk bagefter.

Vi starter med at køre diagonal på gulvet hver vej og aldrig på tværs. Når alle gamle ridser og lak er slebet væk kan vi begynde på at køre langs med brædderne og så går vi op I korn antal på slibepapiret. Gulvsliberen kan ikke køre helt ud til kanten men mangler ca. 15-20 cm. og det tager vi med kantsliberen.

Med kantsliberen starter vi med korn 16 da det ikke på same måde laver store ridser I gulvet som den store slibemaskine. Kantsliberen køre rundt som en ekscentersliber og er ganske nem at styre. Der bliver ikke nogen overgang at se mellem det som kantsliberen har lavet og det som gulvsliberen har lavet. Herefter køre vi en gang mere med et finere papir.

Når overflader er blevet glat og fin skal gulvet behandles. Der er flere muligheder alt efter hvilke overflade man ønsker. Det kan være almindelig klarlak eller hvid pigmenteret lak og så er der flere glanstyper at vælge imellem. Det der er blevet mere almindeligt er ultramat lak eller matlak. de fleste er gået væk fra den skinnende overflade som man havde på gulvene førhen men alle lak typer giver en god beskyttelse af overfladen og det er jo det der er vigtigt.

Et ny slebet gulv skal have mindst 2 gange lak og gerne flere, det er ikke ualmindeligt at give op til 5 gange lak. Det er vigtigt at mellemslibe gulvet efter første gang lak. Gulvet suger godt ved første gang og så bliver lakoverfladen noget bølget at se på og gulvet har suget forskelligt. Gulvlak påføres med rulle og pensel, næsten som at male og det kan være en god ide at bruge en rullespand til at have lakken i. Det letter arbejdet og der kan være noget mere i frem for en bakke.

Gulvlak bør påføres ved mindst 20 grader og skal tørre i mindst 24 timer før der mellemslibes ellers er lakken ikke blevet hård nok til at slibe i.

Et trægulv kan også behandles med olie, som giver en lidt anden overflade end lak. Gulvolie påføres ved at fordele olien med en bred pensel og køre så meget på at der kommer en blank overflade på gulvet. Der fordeles gulvolie over hele gulvet på denne måde. Så lader man gulvet suge olien ned og efter ca. 2-3 timer fordeler man så olien igen og evt. påføre mere hvis det er nødvendig for at dække hele gulvet. Man vil her opdage at gulvbrædderne suger forskelligt så derfor fordeler men olien ud igen for at hele gulvet bliver mættet.

Når gulvolien har ligget på i 4-5 timer tørres det overskydende af med en bomuldsklud, der skal faktisk tørres så meget at alt gulvolie på overfladen er helt væk fra gulvet. Herefter skal gulvet have lov at tørre i 24 timer før det kan tages i brug. Der findes både almindelig klar eller natur gulvolie og hvidpikmenteret gulvolie.

Hvorfor vælge os

  • Vi dækker et stort område i NordVestSjælland
  • Vi er pålidelige med mange års erfaring
  • Vi holder vores aftaler og kommer til tiden
  • Vi har et godt samarbejde med Ikano bank ved finasiering

Tilfredse kunder siger:

Vi havde købt nyt køkken hos Aubo og de anbefalende Jens Stæhr til at sætte det op, vi fik et fornuftigt tilbud og Jens kom dagen efter vi fik leveret køkkenet og begyndte monteringen. Flink og høflig mand.
Bente og Jørgen Petersen
Vores vinduer trænkte til at blive skiftet, så vi kontaktede Jens Stæhr, han kom samme dag og tog mål, han anbefalde vi fik sat en friskluft ventil i og det er vi glade for idag.
Hans Larsen
På vores sommerhus I Kalundborg har Jens Stæhr bygget en helt ny terrasse, som er blevet meget stabil og sikker at gå på, og så har vi fået en fin lille trappe til haven. Perfekt arbejde.
Lis og Henning
Jeg havde to tømrerfirmaer ude og give pris på at skifte alle vinduerne I huset og Jens Stæhr kom med den bedste pris, vinduerne blev lavet på mål og alt arbejdet blev lavet inden for små 2 uger og Jens Stæhr holdt hvad han lovede. Jeg er Meget tilfreds.”
Jan Jørgensen